De slechte Disney dirigent

Uit Leapedia
Versie door Koksroommandarijn (Overleg | bijdragen) op 6 jul 2015 om 16:31 (Koksroommandarijn heeft pagina De slechte disney dirigent hernoemd naar De slechte Disney dirigent: hoofdletter)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Als kind keek ik weinig tv, dat kwam uit een mengeling van desinteresse (lezen en buitenspelen waren veel leuker) en een ideologisch religieus regime van mijn ouders. Ik heb geen idee wanneer ik voor het eerst oude Walt Disney filmpjes zag, noch weet ik waar of op welke zender. De leukste filmpjes waren filmpjes met orkesten die een stuk moesten uitvoeren; iedereen zit klaar, maar er volgt weer een valse start, de dirigent maakt er een potje van en Klarabella Koe speelt weer eens in de verkeerde maatsoort. In ieder geval werd het altijd een chaos. Ik weet niet meer precies waar mijn plezier in zat. Het was een ander plezier dan “broodje poep” horen bij de Film van Ome Willem. In feite gebeurde er niet zoveel in die filmpjes (alhoewel, das ook weer een andere vraag). Veel kinderseries deden hun best om ‘een verhaal te vertellen’, een opbouw met een klassiek plot, vaak nog een beetje spannend en avontuurlijk of meer of minder moralistisch (altijd moed tonen, lief zijn, helpen etc) en alles ook altijd goed. Wat ik hiermee wil zeggen? Geen flauw idee.

https://www.youtube.com/watch?v=o5zdHAspBAQ misschien weet ik het ook wel. https://www.youtube.com/watch?v=qQgtc_iuEP4 concert maar niet wat ik bedoel https://www.youtube.com/watch?v=RwTKIc_LCeA kan