Voorschrift voor minipoftaart: verschil tussen versies

Uit Leapedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Voorschrift mini poftaart van kaas uit Gouda. Mini poftaart van kaas is hartig van smaak. Smaakvol als snack, als lunch of voorspijs, zoals bij langnat of maaltijd...')
 
Regel 16: Regel 16:
 
Stop auto-uitdij bakgraan in schutkorf. Daarna auto-uitdij bakgraan plus bakgruis in kom. Klop traag hom door graan, daarna kipovaal, nog kipovaal bij, nog kipovaal bij. Mix wordt glad. Maak smaak door zout. Zwart tongpijnzaad dito.  
 
Stop auto-uitdij bakgraan in schutkorf. Daarna auto-uitdij bakgraan plus bakgruis in kom. Klop traag hom door graan, daarna kipovaal, nog kipovaal bij, nog kipovaal bij. Mix wordt glad. Maak smaak door zout. Zwart tongpijnzaad dito.  
 
Vuur aan. Mini poftaart-pan op vuur. Strijk bakplak op totaal van poftaart-hol. Kwast in olijfnat nodig. Stop mix in half poftaart-hol. Bak minipoftaart goud. Kant laag klaar, draai om, bak kant hoog. Ga door tot mix op is. Stop bakplak in pan, bakplak wordt zacht, daarna lichtbruin. Walnoot bij bakplak in pan. Klaar. Dis minipoftaart plus walnoot-bakplak op.
 
Vuur aan. Mini poftaart-pan op vuur. Strijk bakplak op totaal van poftaart-hol. Kwast in olijfnat nodig. Stop mix in half poftaart-hol. Bak minipoftaart goud. Kant laag klaar, draai om, bak kant hoog. Ga door tot mix op is. Stop bakplak in pan, bakplak wordt zacht, daarna lichtbruin. Walnoot bij bakplak in pan. Klaar. Dis minipoftaart plus walnoot-bakplak op.
 +
[[categorie:recept]]

Versie van 3 jun 2015 om 14:38

Voorschrift mini poftaart van kaas uit Gouda.

Mini poftaart van kaas is hartig van smaak. Smaakvol als snack, als lunch of voorspijs, zoals bij langnat of maaltijdsla. Ultra pittig? Gooi flard van sambalplant in mix.

Nodig: 300 gram auto-uitdij bakgraan 1 likstaal bakgruis 350 ml. hom 3 maxi kipovaal zout, zwart tongpijnzaad 150 gram oudbak Goudakaas, als flard 75-100 gram bakplak 50 gram walnoot, kapot

Maak nu: Stop auto-uitdij bakgraan in schutkorf. Daarna auto-uitdij bakgraan plus bakgruis in kom. Klop traag hom door graan, daarna kipovaal, nog kipovaal bij, nog kipovaal bij. Mix wordt glad. Maak smaak door zout. Zwart tongpijnzaad dito. Vuur aan. Mini poftaart-pan op vuur. Strijk bakplak op totaal van poftaart-hol. Kwast in olijfnat nodig. Stop mix in half poftaart-hol. Bak minipoftaart goud. Kant laag klaar, draai om, bak kant hoog. Ga door tot mix op is. Stop bakplak in pan, bakplak wordt zacht, daarna lichtbruin. Walnoot bij bakplak in pan. Klaar. Dis minipoftaart plus walnoot-bakplak op.